Започна ваксинирането на медиците от Спешна помощ

Първият имунизиран е д-р Красимир Манчев

30.12.2020 | 09:05 Редактор: Ралица Братанова

Започна ваксинирането на медиците от Спешна помощ. Първият ваксиниран в Спешна помощ София е доктор Красимир Манчев - лекар с близо 40 годишен стаж. 

"Защото вярвам в науката и вярвам, че това е единственият начин да бъде победена болестта. Успехите на медицината с инфекциозните болести се дължат основно на ваксините в целия свят", коментира той.

Без страх от от ваксинирането и евентуални странични ефекти, а с повече притеснение за срещата с болестта, се ваксинира и Мариана .

"Повече ме е страх, ако успеем да заболеем и стигнем до болестта, не се знае какви ще са последствията. Предпочитам да си направя ваксината, за да предпазя близките си, пациентите си, с които се срещам ежедневно и да можем да бъдем пълноценни, а не да носим заразата", коментира Марияна Маркова в "България сутрин".

Според нея ваксината е най-доброто решение срещу вируса. За 17 години в спешната помощ Мариана споделя, че не е виждала по-страшна гледка на работното си място от болните от Ковид-19. 

Днес и утре ще бъдат ваксинирани 50 души от столичната спешна помощ, а вече има списъци с всички медици, които искат да бъдат имунизирани на следващия етап. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК