България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Албумът "Най-доброто време" ни зарежда положително за празниците

Христо Младенов и Димитър Атанасов записаха песен в Съевата дупка

23.12.2020 | 09:35 Редактор: Тодор Петров

Христо Младенов и Димитър Атанасов изпращат 2020 г. с албум, озаглавен "Най-доброто време". Двамата влязоха в учебниците за десети клас и се потопиха в пещерата Съевата дупка, за да запишат най-новата си песен.

"До броени часове излиза нашият нов албум. "Лале ли си, зюмбюл ли си" е първият сингъл от албума. Снимахме при екстремни условия в концертната зала на тази много красива пещера. Влажността е 98%, температурата е 7 градуса, трябваше да бъдем много бързи. Искахме да спазим мерките и да няма струпване на хора", сподели Христо Младенов в студиото на "България сутрин".

По думите му двамата са успели да направят много интересен звук, който е съчетание на електронно звучене с ударни инструменти.

"Големи любители сме на българския фолклор, имаме още една песен в подобен стил - "Девойко", която е част от първия ни албум. "Блажени години" е другият сингъл от албума, с текст на Жоро Минчев, аранжимент на Димитър и американско участие", каза още Христо пред Bulgaria ON AIR

Момчетата са подготвили и две коледни песни в новия албум, тъй като според тях сега хората имат нужда от положителна енергия. Първата песен е "Моята Коледа", създадена съвместно с Мартина Иванова и Кристиян Грънчаров, другата е "Коледа дойде" - в нея си партнират с ансамбъл "Фортисимо".

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК