България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Емоция и мелодичност в първия сингъл на "Ember & Dust"

Цветан Томов и Алекс Давила разказаха за творческия път на групата

19.11.2020 | 09:30 Редактор: Радостина Димитрова

"Ember & Dust" - групата, която разширява хоризонта пред българската музика, представи първия си сингъл. Двама от членовете на бандата Цветан Томов и Алекс Давила разказаха повече за творческия път и бъдещите планове в студиото на "България сутрин".

"Групата се събра, след като вече имахме няколко песни", обясниха те и добавиха, че в началото бандата е имала няколко драматични периода на разпадане, събиране и нови членове

"В момента черпим вдъхновение от други музиканти, затова направихме импровизирано студио. Искаме да чуем визията, която си представяме", споделиха момчетата от "Ember & Dust".

Те разказаха пред Bulgaria ON AIR, че се вдъхновяват от американски и британски метъл банди и имат много идеи за бъдещи парчета.

"Казахме, че ще пускаме нов сингъл всеки месец, но се оказа, че трябва доста неща да се предвидят. Успяхме да напишем много песни, но не успяхме да ги реализираме", отбелязаха музикантите.

Втората вълна на Ковид-19 за жалост е прекратила второто им турне, след като първото също било прекъснато заради коронавируса.

Вижте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК