България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Хапка надежда": Кампания подкрепя медици в дните на изпитание

До момента сме в 7 болници в страната, каза Никола Рахнев

17.11.2020 | 07:55 Редактор: Юлия Христова

В подкрепа на дежурните лекарите в болниците, доброволци осигуряват закуска, обяд и вечеря. Идеята е обществото да покаже на медиците, че не са сами в битката и че оценяваме усилията, които полагат.

Как да се включим и ще стигне ли помощта за болниците в цялата страна? 

Сега, когато сме изправени пред безпрецедентно време, решихме да действаме. Най-ценният ресурс, който имаме, са нашите медици, а те са много затруднени. Изправени са пред безусловни трудности, повече дежурства... Просто решихме да действаме. Кампанията е от хората за хората. Това каза за "България сутрин" доброволецът в инициативата “Хапка надежда” Никола Рахнев.

По думите му каузата има нужда от повече хора, за да успяват навсякъде.

"Медиците ни рискуват всеки ден. Моля, подкрепете ни. До момента сме в 7 болници - в София, Велико Търново, скоро и в Плевен, Бургас и други градове. Информация може да бъде намерена в интернет. Може да се окаже подкрепа и със средства", обясни той.

"Искаме медиците да получат качествена храна. Засега самите заведения или наши доброволци доставят храната. Можем да ви насочим към ресторанти, с които вече сме работили. Аз лично гарантирам, че всяка стотинка отива за целта", допълни Рахнев.

Според него човек трябва да дарява също и от времето си.

"Това е най-човешкото, нормалното и естествено нещо. Когато даваме, ние сме щастливи", допълни събеседникът.

Повечето лекари давали обратна връзка с благодарност и емоционална подкрепа.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК