България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ЕКО/ЕГО: Пандемията отваря нови врати пред живите изкуства

Театралният форум е посветен на актуалните теми от живота

20.10.2020 | 09:30 Редактор: Радостина Димитрова

Театралният форум ЕКО/ЕГО е посветен на актуалните теми, с които изкуството се занимава. Това споделиха гостите на "България сутрин" Мануела Саркисян, част от селекционната комисия, и Гергана Димитрова, един от съоснователите на ACT Асоциация

"Това е игра на думи - ние търсим взаимодействието на единиците в екосистемата, за да покажем, че не можем да сме независими. В ЕГО са интимните теми - любовта, щастието, докато в ЕКО е природата", коментира Мануела Саркисян. 

Това е десетото и най-голямо издание на форума ACT, като в него са включени 10 представления, също така различни дискусии и други. 

"Изкуството се занимава с актуалните и важни теми от живота - технологии, наука, разбира се, екология", заяви Гергана Димитрова. 

По думите ѝ пандемията отваря нови врати пред живите изкуства с онлайн спектакли в дигитална среда, но това по никакъв начин не би заменило представленията на сцена, пред публика.

"Жанрът, в който са постановките, е театрална комедия с елементи на антиутопия, сюжетната линия е комична", поясниха гостите на Bulgaria ON AIR

Днес любителите на театъра могат да се насладят на постановката "Траш" на открито пред паметника на Съветската армия, входът е свободен.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК