България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Реалност в пиеса: Хората живеят в инкубатор от непрестанен страх

Режисьорът Клара Армандова и актрисата Албена Колева разказват за театралната постановка

16.10.2020 | 09:30 Редактор: Радостина Димитрова

Комбинация между текст, мелодия, насилие, много смешни, но и много тъжни моменти - така представиха театралната постановка "Парченца от слънце и облак" режисьорът Клара Армандова и актрисата в главната роля Албена Колева в предаването "България сутрин"

"Това са четири жени, които живеят в херметически затворен свят. Това ескалира още от началото на този век - хората не желаят да контактуват нашироко, започват да живеят в инкубатор и им липсва елементът на свобода", разказва режисьорът на постановката пред Bulgaria ON AIR

Тя добави още, че представлението е отражение на сегашната действителност, когато хората живеят в непрестанен страх за здравето си. 

"Има изолация и вътре в семействата, но не е заради Kовид-19, причините са други", подчерта Армандова и обясни, че героите в пиесата се връщат към младостта си, спомнят си времената, когато са имали свобода на избора.

"Това е канонична пиеса, която ще действа на всички емоции и чувства", отбеляза режисьорът.

Актрисата в главната роля сподели, че се надява представлението да достигне в дълбочина зрителите.

"Разглеждаме следствието от това, което ни кара да чувстваме страх към външния свят", посочи Албена Колева и добави, че смехът през маската в залата е различен и преди пандемията е имало повече публика.

Премиерата на изцяло женската театрална постановка ще се състои на 20 октомври

"Посланието е за нашата публика тук и сега", каза за финал режисьорът Клара Армандова.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК