България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Весела Фламбурари: В България има огромна традиция за фентъзи

Писателката издава българска фолклорна митология

19.10.2020 | 09:30 Редактор: Радостина Димитрова

В България се говори малко за детските книги и не се знае, че има огромна традиция за българско фентъзи. Това сподели живеещата в Гърция авторка на поредицата "Приказки от горната земя" Весела Фламбурари в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Книгите ми са детско фентъзи с фолклорни мотиви. Действието започва в двореца в Балчик, така през цялото време се говори за България", разказа за произведението си Весела. 

Тя сподели, че възможността да създаде тази книга идва от писателска работилница, на която се среща с английски издател. Впечатлен от нейното обяснение, той ѝ предлага договор. 

"Моят съпруг е лекар, но също и поет. С него често посещаваме семинари на писателски съюзи, виждали сме се там и с Том Ханкс", подчерта авторката на детски книги.

Попитана за ситуацията с коронавируса в Гърция, Весела сподели в "България сутрин", че според нея има втора вълна на Ковид-19 и призова да се пазим и да носим правилно маските.

"Непрекъснато съм в България, но сега е по-трудно заради вируса. Надявам се скоро да подновим срещите с дечица", каза на финала писателката.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК