България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Група "Авигея" съчетава народна мелодия и пиано в "Звезда Деница"

През март 2021 г. се очаква да излезе новият им албум

19.10.2020 | 09:40 Редактор: Тодор Петров

Вокална група "Авигея" съчетава народна мелодия и пиано в новата си песен.

"Звезда Деница" е наше творение. Решихме да експериментираме и направихме експеримент с пиано. Снимахме във Врачанския балкан, искахме да има скали - онази мощ, която излъчват скалите", сподели Сибина Раденкова в студиото на "България сутрин".

"Слушаме сърцата си и така представяме музиката. Преди всичко оставаме верни на себе си. Когато създаваме музика, никога няма задна мисъл и предварителна цел. Творим, защото обожаваме да пеем и обичаме музиката. За нас е изключително вълнение на бъдем на сцена и да споделяме с публиката", каза още тя.

Групата подготвя нов албум, който би трябвало да излезе през март догодина. А за следващия месец от "Авигея" планират да организират ново събитие. Подробности ще има в профила на групата в социалните мрежи.

"Хората доста добре възприемат нашите авторски неща. Покрай народното мина и нашето, което пак е вдъхновено от българския фолклор. Щастливи сме, че можем в това време да си правим сами аранжиментите, да пеем песните както ги усещаме", каза Александра Василева пред Bulgaria ON AIR.

Голяма част от песните на група "Авигея" са по техни лични истории.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК