България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Нощ на ангелите": 200 заведения в Пловдив подават ръка на Ангел

Продължава кампанията в помощ на бащата на 3 деца

14.09.2020 | 08:42 Редактор: Виктория Гетова

В края на август Bulgaria ON AIR призова за помощ към бащата на 3 три деца, диагностициран с остра миелоидна левкемия. На 17 септември повече от 200 заведения в Пловдив ще се включат в последната инициатива, наречена "Нощ на ангелите".

"Чакат се резултатите на Ангел след втория курс на химиотерапия, който той е провел", сподели съорганизаторът на "Нощ на ангелите" Евгени Ватов в студиото на "България сутрин".

По негови думи Ангел трябва да замине за Германия, където ще му бъде направена операция за присаждане на стволови клетки. Необходимата сума е около 400 хил. евро.

"Има оферта от болница от Хайделберг и се очаква още една от болницата в Майнц. Състоянието му трябва да позволи на Ангел да пътува. Към момента са събрани 256 хил. евро за три седмици", обясни Ватов в ефира на Bulgaria ON AIR.

На 17 септември предстои "Нощ на ангелите" - най-мащабното събитие от цялата благотворителна кампания в помощ на Ангел.

"Идеята на събитието е да изкараме колкото се може повече хора от Пловдив да излязат и да отидат на заведение из града. Почти 200 заведения ще дарят процент от своя оборот за каузата", каза още Ватев.

Съорганизаторът на кампанията посочи, че много хора са откликнали изключително бързо в подкрепа на каузата.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК