България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Професионалното израстване е много повече от намирането на работа

След кариера в чужбина човек трябва да има предизвикателство, посочи Явор Николов

11.09.2020 | 08:17 Редактор: Юлия Христова

След натрупаните знания и престижни дипломи от световни университети, наши сънародници намират стимул и смисъл да се завърнат в България. А той идва със заразителните примери и лидерите, които щедро ще дават съвети на 17 септември като част от второто издание на "Kариерен кошер".

Практически организираме две събития, всичко се стриймва онлайн. Ние вярваме, че независимо къде е един човек, той може да е част от българската общност. Искаме да вярваме, че едно професионално израстване е много повече от това да намериш работа, каза за "България сутрин" основателят на сдружение "Тук-там“ Христо Бояджиев, което организира събитието.

По думите му хората имат нужда от нови контакти и от вдъхновение.

"Ние не опитваме да убедим някого, че трябва да се върне в България, а да направи информиран избор, да реши за себе си", допълни той.

"Има сектори в България, които предоставят адекватно, много над средното заплащане. Опитваме да покрием широк спектър, имаме много лектори. Платформата предполага свързване на хората, където и да се намират по света", обясни Христо Бояджиев.

Явор Николов - член и съмишленик на  "Тук-Там", ще бъде един от лекторите на форума.

"Бях 15 години извън България и ще споделя моя опит", посочи той.

"Винаги има рискове и трябва да е добре обмислено връщането. За да е доволен човек след кариера в чужбина, той трябва да има предизвикателство или силни лични причини. Няма нищо лошо човек да е в чужбина, стига да подкрепя българската общност", допълни Явор за Bulgaria ON AIR.

По думите му точно калибърът на България е голямото ѝ предимство, защото е управляем. 

"Аз се занимавам с производство и средата е доста добра. Има и доста проблеми, но пречките пред един бизнес в България са по-малко, отколкото биха били в друга държава", обясни Николов. 

Събитието е на 17 септември в Интер Експо Център в София. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК