България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Група БТР се завръща към концертите и работи по нов албум

Вероятно в него ще бъдат включени нови 10 песни

26.08.2020 | 09:58 Редактор: Юлия Христова

След няколко месеца пауза група БТР се завръща към сценичните си участия. Освен концерти, за членовете на бандата предстои и работа по издаването на нов албум. 

Работим по нов албум. Много ни се свири и на 29 август, тази събота, в "Маймунарника" предстои среща с публиката. Това каза за "България сутрин" вокалистът на БТР Наско Пенев.

"Музиката, театърът и киното са храната за душата. Когато си лишил хората от това за 6 месеца, идва време, когато пак да задвижиш колелото, да ги накараш да се върнат на концертите като публика, да са спокойни, че всичко е наред", обясни той.

"Винаги е имало искания да правим концерти. Имаше несигурност предвид ограниченията, но с първата възможност се случва", допълни барабанистът Илиян Диков. 

Освен в София, предстоят още няколко дати с участия за групата в страната - на 30 август БТР ще са в Бургас, а на 3 септември - в Пловдив.

Новата песен на бандата - "Пъзел", ще прозвучи на концерта.

"Започнали сме усилена работа по новите песни, на 50% е готов. Вероятно в него ще бъдат включени нови 10 песни" каза още Диков за Bulgaria ON AIR и допълни: "Това е нещото, в което сме добри. За себе си сме длъжни да продължим да го правим".

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Любимата ми група, не спирайте да творите! Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Последният им албум е най-добрият им досега. Но нали не е чалга и никой не го промотира. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Велика група! Да не спират с концертите! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години