България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Хитът "Ела" вече има и видеоклип, БТР тръгва на европейско турне

Членовете на групата Атанас Пенев и Илиян Диков разказаха повече в студиото на "България сутрин"

19.02.2020 | 10:10 Редактор: Кристина Крумова

Хитовата песен на култовата българска група БТР - "Ела", вече има видеоклип. Членовете на групата Атанас Пенев и Илиян Диков разказаха повече в студиото на "България сутрин".

Примата от Софийската опера и балет Марта Петкова участва във видеото. Танцът ѝ е хореография на Росен Михайлов, а режисьор е Боряна Николова.

"Всичко е много лично в тази песен. Това е първата песен, която китаристът Славчо Николов сяда и измисля на пианото", сподели Наско пред Bulgaria ON AIR.

"Идеята беше клипът изцяло да кореспондира с песента. За това спомогнаха всички хора, които се грижиха за реализацията. Мисля, че се справихме накрая", каза Илиян Диков.

Наско Пенев добави, че още в премиерата на целия албум в НДК песента е придобила свой живот. 

"Ние бяхме малко притеснени, когато започнахме да работим по клипа, защото знаехме от самото начало, че ще бъде хит", призна той.

На групата предстои турне. То стартира на 12 март и ще обхваща много европейски градове. Първата спирка е Виена, продължава в Мюнхен, Цюрих, Лондон, Франкфурт, Дъблин и завършва в Ливърпул. След това музикантите се  прибират и продължават в България с концерти на 14 април в Кърджали и на 21 април във Варна. 

"Отговорност е да правиш хубава музика с хубави текстове, стойностни клипове и в тях да имаш какво да кажеш", отбеляза Наско Пенев.

"Истината е, че правим това, което правим най-добре и го правим от сърце. Затова се получава всичко", смята Илиян.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК