България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ВМРО: Освен свикване на ВНС, трябва да се проведе и референдум

"По този начин българите ще изкажат мнение за промените в Конституцията", каза Юлиан Ангелов

19.08.2020 | 08:59 Редактор: Искра Ангелова

"Тепърва обсъждаме промените, които се предлагат от ГЕРБ. Нашето виждане е, че трябва да бъдат включени и други неща и трябва да бъдат променени в българската Конституция. В началото на септември ще има обобщена позиция дали ще подкрепим тези промени, по какъв начин ще стане и най-важното - с какво ще допринесат тези промени за това българската държава да е по-силна и българският народ да живее по-добре. Най-лесно е да направиш промени", каза депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов за "България сутрин".

От ВМРО са на мнение, че освен свикването на Велико народно събрание, трябва да се проведе и референдум за определени неща, които да бъдат променени в Конституцията.

"По този начин българското общество ще се включи в този дебат и ще каже своето мнение за промените в Конституцията. Ще е най-правилно да се направи със свикването на изборите, защото тогава ще участват повече хора. В интерес на държавата е хората да си кажат мнението. Не виждам логика в това първо да правиш референдум дали да има Велико народно събрание, а после и избори за такова. За всички такива проблеми, които касаят държавността и българския народ, трябва да има широк обществен дебат", добави Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът подчерта, че за тях от партията е важно да се затвърди положението, че българското семейство е единствено и само от мъж и жена.

"Да не се допускат по никакъв начин други тълкувания и промени в българската Конституция, която да допусне да има еднополови бракове, или вижданията на някои партии, които говорят за 15-и пол. Също така държим на задължителното гласуване, образователен ценз при гласуване, включително и наборната военна служба, а българите трябва да се произнесат по тези въпроси. Ние винаги сме били за това да има диалог. Не сме казали със сигурност, че ще подкрепим Велико народно събрание и промените, които предлагат ГЕРБ", посочи още Юлиан Ангелов.

Народният представител от ВМРО припомни, че оставката на премиера Борисов е коментирана няколко пъти на коалиционни съвети между ГЕРБ и "Обединени патриоти".

"Не е казано, че до края на мандата трябва да е министър-председател Борисов. Той лично го е заявил няколко пъти", отсече Ангелов.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
Ама всичко това струва не малко пари Сигнализирай за неуместен коментар