България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Партията на Трифонов набирала резултат, защото има радикално предложение

Политолозите доц. Татяна Буруджиева и Георги Киряков коментират темата

10.08.2020 | 08:39 Редактор: Ралица Братанова

Антиправителствените протести в страната навлизат във втория си месец. В столицата остават блокирани кръстовищата на Орлов мост, площад "Независимост", а протестиращите пред СУ местят палатковия си лагер пред Министерския съвет.

Късно снощи протестиращите тръгнаха на традиционно шествие по бул. "Цариградско шосе", този път със запалени факли. Протестни автошествия имаше в цялата страна. 

"Ситуацията е по-скоро в позиционна битка. В началото нещата изглеждаха по един начин, след това се наложи да се измисля нещо, което да фокусира вниманието на хората. Вече сме във фазата, която трябва да се получат отговорите", коментира политологът доц. Татяна Буруджиева в "България сутрин".

Според нея правителството през цялото време предлага мека промяна на протестиращите, а гражданите очакват следващо предложение.

"Не е случайно, че по социологическите изследвания точно партията на Слави Трифонов набира резултат. Защо? Защото неговото предложение остава най-радикално. Ние сме в предизборна битка, а битката между протестиращи и правителство е ситуативна", допълни тя.

Според политолога Георги Киряков от страна на управляващите се предлагат временни решения.

"Играе се на доброто и лошото ченге. Борисов има опит в това нещо. Той е човекът, който може да позволи или да не позволи дадено нещо. От друга страна, Каракачанов не е трудно да поеме гнева на хората от това, че предлага да се премахне нещо, което според него е незаконно", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му въпреки че Слави Трифонов не присъства физически на протестите ще получи големия дял от електоралното недоволство

"Той има ясно контрапредложение на това, което дават управляващите. Отдавна го е дал, даже не го повтаря и няма нужда. Фактът, че няма предложение, води към неговото", добави Буруджиева.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
7 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 3 години
И защо това предложение е тайна? Сигнализирай за неуместен коментар
3
12 rate up comment rate down comment 4
анонимен
преди 3 години
и къде си е направил предложението, аз защо не съм го чул? Сигнализирай за неуместен коментар
2
21 rate up comment rate down comment 7
опетков
преди 3 години
СТ не може да предложи нищо. И ще се види, че тази негова електорална сила е само един балон, надут от фалшива агенция. Когато СТ излезе с имената на кандидатите си и някаква платформа, тогава ще се види, че и неговият цар е "гол" Сигнализирай за неуместен коментар
1
19 rate up comment rate down comment 3
Илиева
преди 3 години
Стига канихте платените стари муцуни "политолози". На хората им се повръща от тях. Сигнализирай за неуместен коментар