България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

След оттеглянето на младите от площада щели да останат примирените

Коментар на експерта по публични комуникации Соня Момчилова

06.08.2020 | 09:24 Редактор: Тодор Петров

Започна 29-ият ден на гражданско недоволство и антиправителствени протести в София и страната. София отново осъмна с блокирани ключови кръстовища и палаткови лагери.

Като лоени свещи се топяха тези хора на жегата. На площада тези млади хора са възхитителни. Тези млади хора ще си заминат наесен и оставаме ние - примирените, и тези с по 50-те лева - пенсионерите. Най-големият грях на ГЕРБ е, че успяха да ни убедят в безалтернативността. 

Това заяви експертът по публични комуникации Соня Момчилова в студиото на "България сутрин".

Тя припомни, че хората очакват оставка на цялото правителство, което по думите ѝ е подарило интересите на страната. Момчилова отбеляза, че ние взимаме заеми, докато други страни, които дори не са членки на ЕС, раздават пари.

Според нея форумът на ГЕРБ в "София Тех Парк" вчера е бил нелеп. Момчилова видя сблъсък на цивилизации и разсичане с меч.

Припомняме, че на националното съвещание на ГЕРБ се стигна до физическа и вербална агресия срещу протестиращи и журналиста Полина Паунова.

"Има нужда от нов тип словесност и артикулация на проблемите, на исканията. Българската журналистика е ударена много сериозно - морално, интелектуално, професионално. Медиите добиха куража да си възстановяват достойнството, благодарение и на този протест", коментира експертът по публични комуникации пред Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК