България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Шествие в Пловдив: Протестиращите не желаят провокации и насилие

Това заяви един от организаторите на демонстрацията - Асен Костов

06.08.2020 | 08:09 Редактор: Георги Камарашев

Как ще продължи гражданското недоволство в Пловдив? Темата коментира в ефира на Bulgaria ON AIR един от организаторите на предстоящите действия Асен Костов. 

"Важно е за нас, като граждански активисти, да организираме протести. Не е редно определена политическа партия да яхва протеста. В 19:00 ч. е обявен нашият протест пред площад "Съединение". Там свободно мислещи граждани ще се съберем. Оттам ще има шествие до община Пловдив. Оттам излизаме на булеварда, в посока тунела. След това продължаваме през няколко кръстовища и се връщаме обратно по площад "Съединение". Всичките ни действия са координирани с органите на реда. Не искаме да застрашаваме живота и здравето на хора. За нас е важно да няма провокации, да няма насилие и сблъсъци", обясни той в "България сутрин".

По думите му не трябва да се пречи на хората да се придвижват свободно и да се блокира целият град.

"Важно е да се блокират кръстовища за кратко. Според мен така се получават нещата. Като организатор не съм предприел действия по организиране на лагери, да лежат хората по асфалтите. С другите протестиращи съгласуваме действията си и обсъждаме какво да правим. С мен се свързаха организатори от Стара Загора, които поискаха блокиране на магистралата. За мен това е безотговорно. Ако се окървави протестът, какво се случва после", каза още Костов.

Организаторът на протеста посочи, че зад протестиращите не стои политическа партия и единствената цел на действията им е реална промяна на политическата картина в България.

"Като чуя думата "партия" и ми настръхва косата. Важно е гражданската енергия да продължи, да има активен граждански контрол. От 30 години преход ние сме в капан. Българският народ е в капан. По малките населени места е трагедия", категоричен бе Костов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Асене, що не блокирате Пловдив, като София? Или..... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Ми как, те пък ще вземат да блокират магистрала Тракия. Сигнализирай за неуместен коментар