България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Политическата класа не се изтласквала с бой, а с познания

Христо Стоянов: Време е за хора, които създават представи

06.08.2020 | 09:11 Редактор: Юлия Христова

Какъв смисъл дешифрираме в думите, в плакатите на протестите, в посланията срещу  съществуващият политическия модел и система - въпрос, предполагащ нееднозначен отговор. 

Трябва да се тръгне отдалеч - некомпетентният грешно оценява своите познания. Хора, които нямат понятие от политика, опитват да влязат в нея. Има усещане за вуду хепънинг с ковчези, не виждам смисъл от цялата тази агресия. Това каза за "България сутрин" писателят Христо Стоянов и подчерта: "90-та година няма нищо общо с 1944 г. Въпреки това ареалът от пърформанси сякаш не се променя, което значи, че не еволюираме като нация и ценностна система, което е ужасяващо".

По думите му се оказва, че няма кой да създава представи у нас.

"Време е да създадем хора, които създават представи. Политическата класа не се изтласква с бой, а би могла да бъде изтласкана с познания. Не ни дават пътя, а мен ме интересува пътят", допълни той за Bulgaria ON AIR.

Според Стоянов цялата тази история е опит на младите да кажат "обърнете ни внимание". Това бил бунтът на "синовете срещу бащите".

"Хаджигенов казва, че протестът е конституционен, а тук нещата опират до право", коментира събеседникът.

"Гешев натрупа резултати и актив. На адвокатите им трябва слаба прокуратура, която да решава с тях извън съдебната зала с няколко лева под масата", заяви още писателят.

Гледайте целия разговор във видеото

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
"Хора, които нямат понятие от политика, опитват да влязат в нея. " - много точно. Сигнализирай за неуместен коментар