България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Джамбазки посочи защо правителството не трябва да подава оставка

"Здравните мерки сега са катастрофални", категоричен е  зам.-председател на ВМРО

04.08.2020 | 09:38 Редактор: Тодор Петров

Депутатите си гласуваха ваканция до 2 септември, докато протестиращите търсят комуникация с тях. Междувременно властта обяви десетки милиони, които се отпускат за възстановяване на икономиката ни след последиците от коронавируса.

"Когато си се подписал под една програма за управление - добра или лоша, ти почтено и морално политически трябва да опиташ да свършиш тази работа. Дали беше навременна реакцията на управлението? Не достатъчно. Ако Горанов не беше толкова упорит да не направи необходимите отстъпки в началото на пандемията, може би икономическата ситуация щеше да бъде друга. От ВМРО искахме данъчно-осигурителна ваканция до края на годината или до края на кризата", заяви евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пред Bulgaria ON AIR.

Според него никой от реалния бизнес не е разбрал нещо от мярката "60/40". Той засегна и въпроса с намаленото ДДС за редица браншове, като посочи, че това е трябвало да бъде направено още от самото начало. 

"Ако в началото на пандемията здравните мерки бяха отлични, сега са катастрофални", отсече евродепутатът в студиото на "България сутрин".

Джамбазки е на мнение, че част от организаторите на протестите не искат да водят разговор с управляващите, защото ще започне "пазарлък". Започнат ли разговор с властта, част от протестиращите ще се разграничат от тях, отбеляза той.

"Има огромно многообразие от каузи и идеи. Всички те искат едно и също нещо, но никой няма да е съгласен друг да бъде говорител на целия протест. Няма как да има единен говорител", категоричен е зам.-председателят на ВМРО. 

Ангел Джамбазки призова за разум и запазване на човешкото здраве, визирайки гладната стачка пред Министерския съвет. 58-годишният Владимир Генов вече 4 дни е без вода и храна на палатка на жълтите павета.

Ако има смисъл да продължава и за един ден управлението, то е за да довърши полезните неща от своята програма, смята евродепутатът.

"Категорично сме против спасителния план и заема, който се готви. Върви фалшивата новина "Европа ще ни даде пари без пари". Нищо подобно. Всички европейски граждани ще бъдем гарант, ще теглим този заем. Той е в размер над 1 трилион! Ще започнем да го връщаме веднага, ще го връщат и нашите деца. Този заем заробва икономиките ни занапред. Тук не става въпрос за България. Става въпрос за неразумното поведение на Испания, Италия, Франция , Гърция... Заради тях се тегли този заем", настоя Джамбазки.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 1
Д.Кънев
преди 3 години
Джамбазки се изказва.Отговорът е много ***.Ам чи Ангелинка да може да си пие спокойно без да го е страх от санкции.А щом комунистът мутра Бойко Борисов маже да управства ***,всеки хванат от улицата може да управлява от добре,по добре. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
Д.Кънев
преди 3 години
Ех Дончев и ти говориш за чест.Ако беше честен Томиславе нямаше да бъдеш част от бандата на комуниста мутра Бойко Борисов.Е хайде стига тъпотии Томиславе.Ти си просто един *** имикярин.Това си ти Томиславе.Жалко за жена ти.Тя се изказа изключително грамотно.Но въпросът е как тажи жена те е избрала. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
60/40 прецаква работещите със стажа Сигнализирай за неуместен коментар