България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Евгений Михайлов: Младите ще бъдат използвани, цели се провокация

"Не мога да подкрепя протеста на лъжата", призна режисьорът и политик 

03.08.2020 | 09:26 Редактор: Тодор Петров

Вече 26 дни на нестихващи антиправителствени протести в София и страната. Режисьорът и политик Евгений Михайлов обаче е на мнение, че се прави огромна манипулация с младите хора и искрено протестиращите. 

"Това го правят кукловодите, които бяха и преди 30 години и дърпаха конците. Цели се огромна провокация. Не мога да подкрепя протеста на лъжата", заяви той в студиото на "България сутрин".

Според него все повече младите хора на протестите оредяват и се появяват лицата на "отровното трио", на Мая Манолова, както и на майките на деца с увреждания, които по думите му правят провокации.

"Младите хора няма да се усетят как ще бъдат използвани, както и нашето поколение беше използвано. Бих разбрал протест, в който се настоява управляващите да въведат мерки. Давам пример с демонтажа на Паметника на съветската армия. Те искат падане на правителството и служебно правителство на Радев. Не ми се ще да прогнозирам до какво ще доведе...", коментира Михайлов.

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза, че всички протести са започнали след обвиненията срещу съветниците на президента Румен Радев. 

"От февруари започна атаката на главния прокурор. Радев започна да обикаля и да дава изявления. Васил Божков започна да заплашва с "Българско лято". Не искам да живея в лятото на Радев и Божков. Бих искал да помогна на младите хора за тяхната пролет. Да направят една или две партии, да влязат в парламента и да управляват България", посочи режисьорът.

Евгений Михайлов припомни палежа на Партийния дом на 26 август 1990 г. и направи аналогия с Мая Манолова, която запали изборни книжа в центъра на София. 

"Сценаристите много добре регулираха и водеха масовото недоволство до момента, в който излезе, че протестиращите са запалили Партийния дом. А той беше запален от специалните сили", отбеляза гостът в студиото.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК