25 дни гражданско недоволство: Протестиращи замеряха МС с жълти стотинки

Почти денонощие блокираният от полицията микробус на майки на деца с увреждания стои пред Ректората

02.08.2020 | 21:30 Редактор: Ралица Братанова

С хвърляне на жълти стотинки по сградата на Министерския съвет започна 25-ата вечер на протести в София. Палатки в столицата вече са разпънати на три възлови кръстовища – на Орлов мост, на площад "Независимост" и пред Софийския университет. 

Иначе вечерта премина с вече станалото традиционно шествие между Триъгълника на властта и Орлов мост. Освен в това пространство и булевард "Цар Освободител" при сградата на президентската администрация, е затворено и кръстовището при Ректората на Софийския университет. 

Палатковият лагер там се разраства. Този на Орлов мост вече е зона без алкохол, има и дежурни организатори, които отговарят за реда и снабдяването с храна и вода за протестиращите, както и за преминаването на специални автомобили - линейки, пожарни, коли, превозващи болни хора. На протеста за поредна вечер имаше млади хора, майки с деца и възрастни. 

 

Протести имаше и в Русе, Пловдив и Варна. В морската ни столица протестиращи отново затвориха Аспаруховия мост, където се образуваха задръствания. Преди това имаше блокада и пред общината. Протест имаше и на главен път Е-79, откъдето преминава трафикът от и за Гърция - край Благоевград и Кресна. 

Над две денонощия остава блокиран пътят Стара Загора - Хасково. Недоволните граждани остават на място, за да отстояват исканията си. Протестите днес продължават.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Не им давайте пари, бре, те достатъчко са се нагушили! Сигнализирай за неуместен коментар