България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Стоилов: Всяко поколение трябва да изживее своята революция

Според него протестът трябва да бъде поддържан, но мирен при всички случаи

23.07.2020 | 09:00 Редактор: Ралица Братанова

След няколко дни в интензивно отделение и още дни под карантина - Янаки Стоилов, който е член на Изпълнителното бюро на БСП, коментира в "България сутрин", че вече се чувства добре.

"След такъв период човек малко повече се вторачва. 7-8 дни беше тази фаза, в която имах стандартните оплаквания. След това всичко беше нормално. Не съм бил силно притеснен, тъй като нямах други заболявания", допълни той.

По думите му в началото България се е хвалела с известно основание, че е една от най-малко засегнатите страни, но сега влиза в списъка на значително засегнатите. 

Стоилов коментира и протестите срещу властта, които завладяха страната през последните дни.

"Дълго възпроизвежданите дефекти на управлението накараха много хора да изразят по категоричен начин своето недоволство. Това са млади хора, които досега видимо не са проявявали политическа ангажираност. Всяко поколение трябва да изживее своята революция", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Социалистът подчерта, че протестът трябва да бъде поддържан, но при всички случаи мирен .

"Имам надежда те да доведат не просто до смяна на сегашното управление, а до дълбоки изменения в живота и управлението. Тревогата ми идва от това, че намаляването на хората през последните дни води до това, че се прави опит да се ескалира техният ефект, ако щете с блокади и други неща. Да не се окаже, че правителството нарушава едни закони, а тези, които организират протестите - други", добави Стоилов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Така е и да се опитва да е по-добро и смислено от предходното! Сигнализирай за неуместен коментар