България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Васко Кръпката: Младите не успяват да опазят протестите от партиите

"Максималисти са, искат всичко тук и сега", сподели музикантът

22.07.2020 | 09:19 Редактор: Ивет Арабова

Вече 13 дни в столицата, страната и чужбина млади и по-възрастни българи излизат по улиците, за да изразят недоволството си от случващото се в държавата. Социалните мрежи са пълни с десетки впечатляващи лозунги и плакати на демонстрантите. Промени ли се мелодиката и тоналността на протестите през годините?

"Имаше няколко протеста, които съм пропуснал - като този на митничарите от Свиленград. Моите деца спят спокойно, защото живеят в България и останаха достойни. Разликата при сегашните протести е, че са с БСП, затова аз съм повече с музика на тях, отколкото с присъствие", каза за "България сутрин" легендарният музикант Васил Георгиев - Кръпката.

Според него младите не успяват да опазят протестите от политическите партии.

"Те протестират против корупцията и мутрите, което е разбираемо. Ние сме хората, които трябва да припомняме какво е било. Не съм съгласен, че България е блато и много лошо място за живеене. Ако имаш знания, умения, може да си намериш хубава и добре платена работа", смята музикантът.

Той добави, че младите хора са максималисти и искат всичко "тук и сега", но най-важното е те да отидат да гласуват. По думите му чистата идея за развитието на България е страната да бъде обърната към свободните народи и към ЕС. 

"На протеста не са само млади хора, а и много от тях са на море в Гърция. Музиката е много над политиката и музиката е направила много повече. Моята музика звучи на протестите, което ме прави щастлив. Най-големият проблем според мен е този коронавирус, този китайски бацил и как ще се преборим с него", коментира в ефира на Bulgaria ON AIR Васко Кръпката.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
tt
преди 3 години
Това са 30 години. И по всичко личи, че ще има повторение на серия едно с излъгването на хората. Иначе е прав Васко, че в България не е толкова зле. Явно дори и той е претръпнал по отношение на това какво може да се направи по пътя към една перфектна държава. Да държим някой, защото е по-малкото зло и дори да се стигне дотам - той да ни обяснява, че е по-малкото зло докато върши страшни зулуми - едва ли е това което сме искали преди 30 години. Сега ще трябва да се свиква с живеенето поприведен ... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Най - големият протест на младите беше, че се изнесоха масово от държавата! Иначе какво постигнахме ние които останахме тук за 30г?? Скачахме с бай Васко и викахме "кой не скача, е червен, и комунизмът си отива....". А се оказа, че червените никога не са си тръгвали. Тръгнаха си свестните и интелигентните българи и това което виждаме днес по площадите е просто един рецидив на всичко това което не свършихме за тези 30г... Сигнализирай за неуместен коментар