България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Зов за помощ: След муковисцидозата Илияна се бори и с онкозаболяване

Майката на момичето Галина Христова сподели, че то е изключително борбено и има хъс за живот

16.07.2020 | 08:45 Редактор: Ралица Братанова

Илияна Христова е на 29 години, с основна диагноза Кистозна фиброза (муковисцидоза). Тя има нужда от спешна помощ за лечение във Виена, след като здравословното ѝ състояние се влошава след успешната трансплантация на бял дроб.

"На 20-ия ден след трансплантацията беше открит тумора на дъщеря ми. Наложи се веднага да бъде оперирана и мислехме, че всичко е наред, както ни обещаваха лекарите, но не се оказа точно така", сподели Галина Христова, майка на Илияна, в "България сутрин". 

По думите ѝ при един от скенерите, който се прави рутинно, се оказало, че са се появили метастази в черния дроб, след което са последвали 4 безуспешни химиотерапии.

"Тази, която сега се прави, е по-агресивна и има ефект. Туморите при дъщеря ми са намалели и е обнадеждаващо. Не сме се прибирали и сме тук благодарение на това, че имахме събрани средства от дарителска кампания", каза още Галина пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че на 30 юли ще стане година, откакто семейството е принудено да живее във Виена. Месечните средства, необходими за издръжката им, са около 2000 евро. За тях сумата е непосилна, а парите отиват основно за квартира, лекарства и хранителни добавки.

"Обръщам се с молба към всички. Това е изключително трудно - една майка да моли за помощ, но аз го правя защото нямам друг вариант", апелира майката на Илияна.

Галина сподели, че Илияна е много борбена и има голямо желание и хъс за живот.

Вижте целия разговор във видеото.

Желаещите може да дарят на следната банкова сметка:
 
Банка ДСК:
IBAN BG58STSA93000019057800 
BIC STSABGSF
Илияна Владимирова Христова
PayPal: paypal.me/borbazadah

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

5
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 4 месеца
Бихте ли обяснили как , човек който всекидневно се бори за своето оцеляване от финасова гледна как всекидневно си купува дрехи, обувки , чанти. Никой не казва обратно нека е здрава, но не и да заблуждава хората.Човек който е на ръба на оцеляването не си харчи парите за подобни глупости . Сигнализирай за неуместен коментар
4
0 rate up comment rate down comment 0
Приятел на Илияна
преди 5 месеца
Изключително грозен и неуместен коментар виждам тук.Илияна е прекрасен млад човек и заслужава да бъде много щастлива. Манипулирана истина няма,няма и да има! Илияна винаги е изглеждала на ниво,въпреки трудния си начин на живот.Тя е пример за много силен и борбен човек. Да и пожелаем успех и вярваме,че скоро ще е напълно здрава! А на всички злобни души желая също здраве и никога да не попадат в такава ситуация! Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 2
Анонимен
преди 5 месеца
Как е изманипулирана цялата истина .Човек, който е на ръба на оцеляването си не си купува всекидневно нови парцалки, обувки , чанти, гримове. Лекарствата са поети от държавата. Нека оздравее и бъде пълноценен гражданин. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 6 месеца
1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 6 месеца
Дано се съберат парите по-скоро! Сигнализирай за неуместен коментар