България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Църквата влиза в училище, Синодът с учебник по религия

Различните министри имаха различни виждания през годините, обясни иконом Николай Георгиев

29.06.2020 | 09:18 Редактор: Юлия Христова

Църквата влиза в училище. Светият синод създаде учебник по религия. Процедурата по одобряване вече е на финалната права, предстои единствено издаване на заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев.

Все още министърът не е подписал, в негови ръце е да даде финален ход на това, надяваме се да му харесат учебниците. Графичният дизайн е на високо ниво. Учебниците от първи до пети клас обясняват на децата религията. Може да се ползват и от родителите свободно, страничка по страничка да въвеждат в религията малките. Това каза за "България сутрин" иконом Николай Георгиев.

По думите му учебниците давали отговори защо имаме кръстове, защо България е православна страна. Всичко било на прага на играта, помагало на децата да търсят и откриват.

Според Георгиев може да се противопостави темата за църквата на всичко лошо и пошло.

"Когато детето изгражда своя мироглед, вярвам, че то би избрало добрата страна. На Църквата не ѝ трябва някой вкаран насила. Това е система, която се допълва. Различните министри имаха различни виждания през годините, учебниците ще са за целия курс на образованието", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Последно през 40-те години на миналия век се е изучавала религия в училищата у нас.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 8
Ицо Пирона
преди 3 години
Да се налага на сила примитивни вярвания в век на наука е пълна глупост но за Мутроландия е напълно явно нормално... Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 2
Благоев
преди 3 години
Браво, дългогодишната битка на Волен Сидеров с богоборческите правителства дава резултат! Накрая *** им тикви са увряли. Интересно как са реагирали антихристи като Далавери Винкелов Балевски и Шкембе войвода на тази новина? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Sgt_DoomGuy
преди 3 години
Как може, хем да се твърди че "На Църквата не Сигнализирай за неуместен коментар