fallback

Малкият Дани преобразява старите и ръждясали трафопостове във Велико Търново

"Трябва да имаш талант, за да го правиш", откровен е 10-годишният художник

29.06.2020 | 08:26 Автор: Юлия Христова

10-годишният Данислав Пъдарев рисува върху трафопостове и предните капаци на мазета в блока, в който живее в столицата. Той е възпитаник на СУ "Емилиян Станев", където учи в паралелката с изобразителни изкуства.

"Не е трудно, ако имаш желание. Най-много ми отне 3 часа да нарисувам една картина. По принцип гледам от Интернет, но във всяка рисунка давам и от себе си. Трябва да имаш талант, за да го правиш",разказа за "България сутрин" 10-годишният художник Данислав. 

По думите му преди рисунките шахтите са били с ръжда и скъсани обяви. Идеята дошла от съседа Румен Мишев, който помогнал с бои.

"Обичам пространствата навсякъде около нас да са по-чисти и красиви, което ме провокира да инициираме тези рисунки. Този малък художник обнови мястото, ще се справим и с купуването на още бои", сподели Румен.

Той добави, че съседите визуално приемали направеното, но не участвали материално по никакъв начин.

"Дори да видят хартийка, не се навеждат да я вдигнат, това е с 90% от българите. Децата приемат примерите бързо. Планираме Дани да нарисува по една картина на всеки етаж", обясни Румен Мишев.

На следващия си трафопост Дани планира да нарисува Ноевия ковчег. Причината - трафопостът приличал на къщичка, която било добре да се превърне именно в Ноевия ковчег.

"Добре е да сме спокойни, да не се притесняваме, рано или късно вирусът ще отмине", допълни малкият художник за Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от България сутрин
fallback