България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българи създадоха уникален плаващ шезлонг за хора с увреждания

Продуктът ще струва приблизително 2700 лева с ДДС

15.06.2020 | 09:10 Редактор: Искра Ангелова

Българи, които изработват помощни средства за хора с увреждания, създадоха ново съоръжение за достъп до плажа и морето. Преди време фирмата на Георги Пейков изработва и велосипеди, адаптирани за деца и възрастни с двигателни проблеми.

"Започнах съвсем на шега, но нещата се получиха. Вече дълги години с труд и усилие създаваме качествени продукти. Този шезлонг като плаваемост - целта е да повдигне тялото, да е малко по-лесно да може лицето да влезе във водата и да изпита удоволствие от водата. Цялата конструкция е плаваема - гуми, рамката, подлакътници, всичко това е направено, за да може да издържа и на солена вода, и да има плаваемост във водата", каза управителят на фирмата Георги Пейков в ефира на "България сутрин".

Той уточни, че няма ограничение в килограмите.

"За възрастни хора с повече килограми - могат да се сложат двойни гуми отзад, сега търсим специализирани гуми точно с тази цел. Специално за патентоването не е задължително. Има доста неща, които са патентовани, но самата процедура не е трудна", допълни той.

Георги Пейков коментира, че продуктът е по-скоро за концесионерите и собствениците на хотелите с големи плажни ивици.

"Като мобилност този модел се сгъва и е пригоден да може да влезе в среден автомобил. Продуктът ще струва приблизително 2700 лв. с ДДС. Идеята дойде от една майка, която няколко години желае да ѝ направя подобно нещо", каза още той.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Ludmil Tashev Каква
преди 2 години
Ludmil TashevКаква е цената на тоз Сигнализирай за неуместен коментар