България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Няма да ни връщат в брой парите за надплатени сметки за парно

Ще бъдат приспадани от задължения за следващите месеци

11.06.2020 | 09:37 Редактор: Тодор Петров

"Имаме 11% намаление, всичко зависи от потреблението на всеки клиент. Пари кеш няма да се получават, ще бъдат приспадани от задължения. Това ще се види от изравнителните сметки, които трябва да бъдат готови до 15 юли, а до 30 август може да се правят корекции", заяви общественият посредник на "Топлофикация-София" Деян Дянков пред Bulgaria ON AIR.

Вчера стана ясно, че средно 10.6% от платените сметки за периода 1 юли 2019 г. - 31 март 2020 г. ще бъдат приспаднати от следващите фактури на клиентите.

"Бяха посочени два начина, по които ще бъдат възстановени парите. За клиентите с реален месечен отчет това ще се случи в първата възможно фактура. За клиентите, които са с прогнозен годишен отчет - при изравнителните сметки в края на юли, началото на август", поясни Дянков.

От ефира на "България сутрин" той отправи апел към клиентите на "Топлофикация" да осигурят достъп за отчет, за да бъде установено точно дяловото разпределение и отчетът да бъде реален. По този начин хората ще си получат парите и няма да се налагат нови корекции на сметки.

Деян Дянков категорично отхвърли възможността от манипулиране на цифрите. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК