fallback

Български полицай в Сан Хосе: Хората мятаха бутилки и камъни по нас

Петя Балабурова сподели, че е усещала неща към себе си заради акцента си

02.06.2020 | 08:15 Автор: Ивет Арабова

Тръмп заплаши да постави войници навсякъде, за да спре насилието в САЩ. Вече седмица протестите срещу расизма в страната продължават. Kaкво е в момента да си в деликатната ситуация на човек, който се опитва да опазва реда, но върху него тегне петното на хората, които убиха афроамериканеца Джордж Флойд?

"Беше нещо, за което ни бяха подготвили в Академията. Сан Хосе е много интересен град с групи от най-различни страни. Въпреки това, пак срещаме трудности, определени хора не ни харесват", каза за "България сутрин" Петя Балабурова, която е полицай в Българо-американската полицейска асоциация в Сан Хосе.

Според нея винаги ще се усеща тази тежест от миналото.

"В петък беше голям хаос, не очаквахме да е толкова мащабно. Когато изкараха всички полицаи навън - един от моите колеги изпадна в безсъзнание, хората мятаха бутилки, камъни по нас", изтъкна Петя.

Бирена бутилка паднала в предната част на крака ѝ и се счупила.

"Знаеш кой е там да даде мнение, да изкаже какво чувства. Но когато хората почват да се избиват и да крадат, нещата стават извън контрол. Имаме вечерен час за гражданите от 20:30 до 5:30 сутринта", добави Петя Балабурова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ хората винаги виждат това, което е удобно за тях. "Един полицай може да измие това, като си върши работата. Обожавам да работя с деца, с хора, които наистина имат нужда от тази подкрепа. Усещала съм неща към себе си заради акцента си", отбеляза Петя. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback