България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Български полицай в Сан Хосе: Хората мятаха бутилки и камъни по нас

Петя Балабурова сподели, че е усещала неща към себе си заради акцента си

02.06.2020 | 08:15 Редактор: Ивет Арабова

Тръмп заплаши да постави войници навсякъде, за да спре насилието в САЩ. Вече седмица протестите срещу расизма в страната продължават. Kaкво е в момента да си в деликатната ситуация на човек, който се опитва да опазва реда, но върху него тегне петното на хората, които убиха афроамериканеца Джордж Флойд?

"Беше нещо, за което ни бяха подготвили в Академията. Сан Хосе е много интересен град с групи от най-различни страни. Въпреки това, пак срещаме трудности, определени хора не ни харесват", каза за "България сутрин" Петя Балабурова, която е полицай в Българо-американската полицейска асоциация в Сан Хосе.

Според нея винаги ще се усеща тази тежест от миналото.

"В петък беше голям хаос, не очаквахме да е толкова мащабно. Когато изкараха всички полицаи навън - един от моите колеги изпадна в безсъзнание, хората мятаха бутилки, камъни по нас", изтъкна Петя.

Бирена бутилка паднала в предната част на крака ѝ и се счупила.

"Знаеш кой е там да даде мнение, да изкаже какво чувства. Но когато хората почват да се избиват и да крадат, нещата стават извън контрол. Имаме вечерен час за гражданите от 20:30 до 5:30 сутринта", добави Петя Балабурова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ хората винаги виждат това, което е удобно за тях. "Един полицай може да измие това, като си върши работата. Обожавам да работя с деца, с хора, които наистина имат нужда от тази подкрепа. Усещала съм неща към себе си заради акцента си", отбеляза Петя

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години