България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Готови ли сме за отварянето на детските градини?

"Рисковете са големи, но трябва да се върнем към нормалния си начин на живот", смята Петя Йосифова

19.05.2020 | 09:35 Редактор: Ралица Братанова

В неформална видеоконференция на ресорните министри на държавите членки на ЕС просветният министър Красимир Вълчев обяви, че у нас се подготвя възстановяване на работата в детските градини.

"Имаме готовност. Всички учители и помощник-възпитатели вече са на място, подготвят помещенията. Имаме указания по отношение на спазването на противоепидемичните мерки. Очакваме да се разработи единен регламент за ясни правила", коментира директорът на столичната ДГ "Братя Грим" Петя Йосифова в "България сутрин".

По думите ѝ рисковете са големи, но всички са наясно, че рано или късно трябва да се върнем към нормалния си начин на живот.

"Всички се притесняваме заразата да не бъде пренасяна, затова трябва да се спазват противоепидемичните мерки, здравните правила, входът на детската градина да е сигурен и спокоен, така че да осигурим спокойна и здравословна среда", категорична бе Йосифова пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че все още няма яснота по какъв начин ще бъде тестван персоналът в детските градини, но това ще бъде направено. 

"Министърът на образованието заяви готовност за това, че министерството има възможност да финансира и осигури средства за провеждането на тестове на персонала", посочи директорът на ДГ "Братя Грим".

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка, архив: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК