България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Дезинфекция на психиката и 6 стъпки за позитивни мисли по време на пандемия

Мануела Драганова препоръчва да си поставим цели за след кризата, така че да преминем през трудностите по-мотивирани

29.04.2020 | 10:32 Редактор: Ралица Братанова

Наред с грижата за физическото ни състояние по време на пандемията и предпазването от коронавируса не трябва да забравяме, че психичното ни здраве и спокойствие са не по-малко важни.

"Както се грижим за тялото си, редно е да се погрижим и за съзнанието си, така че да подпомогнем имунната си система", посочи генеративният коуч Мануела Драганова в "България сутрин".

По думите ѝ ние живеем в този свят, негативните новини ги има, но въпросът е да насочваме фокуса си към позитивното.

"Стъпките са няколко. Те са благодарност, грижа за себе си, хигиена в комуникацията с хората, изграждане на умения за устойчивост и отговорност. Те са в това дългосрочно да планираме, да мечтаем и да споделяме всяка добра новина, защото хората имат нужда от добри новини", категорична бе Драганова пред  Bulgaria ON AIR.

Идопълни, че думите ни имат значение и влияят на всички хора, с които комуникираме. Можем да преосмислим начина, по който емоциите ни достигат до останалите.

Генеративният коуч препоръча хората да си поставят цели за след края на кризата. По този начин ще са по-мотивирани да преминат през трудните ситуации.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК