България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Софийските тромпетисти свирят музиката от "Индиана Джоунс" онлайн

Видеото е закачка с директора на Филхармонията, разказа ръководителят им Петър Македонски

27.04.2020 | 10:00 Редактор: Юлия Христова

Завръщането към нормалния живот се оказва донякъде приключение за софийските тромпетисти. Те показаха, че репетициите под карантина могат да бъдат забавни. Музикантите заснеха клип, в който свирят "заедно" в условия на изолация музикалната тема от "Индиана Джоунс" .

"Опитваме, показахме всички аспекти на нашата самоподготовка. Трудно е да се замени живото репетиране с апликации, аз провеждам и уроците си онлайн със студенти. Видеото е закачка с директора на Филхармонията - диригента Найден Тодоров. Неговият телефон звъни с тази мелодия, защото маестрото е голям почитател на Джон Уилямс", разказа за "България сутрин" ръководителят на тромпетистите към Софийската филхармония Петър Македонски. 

Той посочи, че за последно е бил на сцена в зала "България". Липсва му свиренето пред публика и няма търпение да се върне на сцена. 

"Може би вече предстои затишие. Надявам се, че всеки ще излезе с нещо ново покрай седенето сам вкъщи. Убеден съм, че е така, съдя по себе си и приятелите си, с които комуникирам онлайн", допълни той за Bulgaria ON AIR

Междувременно филхармонията продължава да излъчва онлайн концерти.

"Tака държим вниманието на нашата публика. Благодаря на момчетата от тромпетовата група, че се пазят и спазват карантината. Смятам, че предстоят хубави неща - онлайн концертите са добро начинание, но ни липсва публиката", допълни Петър Македонски. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК