България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ген. Мутафчийски вдъхнови млада изпълнителка, тя възпя чара му

Има мемета и клипчета, които се подиграват с образа на генерала, но ние не го правим, увери Гергана Стаменова

06.04.2020 | 10:22 Редактор: Александра Иванова

Оказва се, че ситуацията около коронавируса понякога вдъхновява артистите. Певицата Гергана Стаменова открива метафоричен смисъл на вируса и го сравнява с мъжкия чар. В главната роля е началникът на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Стаменова създава първата песен с анимиран видеоклип по темата. Певицата сподели в "България сутрин", че творбата не е подигравателна.

"Това е човекът, който по цял ден гледаме, той ни информира. В интернет има мемета и клипчета, които се подиграват с образа на генерала, но ние не го правим", уточни тя.

Първоначално песента е имала само музика, но не и текст. Образът на ген. Мутафчийски вдъхновява певицата и екипа ѝ за текста. Изпълнителката има отношение към ситуацията с коронавируса. Дълги години е живяла в Испания и случващото се там я притеснява.

"Чух се с приятели от Испания. Там положението е зле. Испанците и италианците са по-общителни и използват по-къса дистанция в общуването си. Може би това е една от причините за многото заразени", разказа тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК