България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Депутат от ВМРО за БСП: Всяват паника и трупат дивиденти

Няма абдикация от парламентаризма, заяви Юлиан Ангелов

27.03.2020 | 09:06 Редактор: Тодор Петров

Парламентът реши вчера, че ще заседава само извънредно, а редовни заседания няма да се провеждат. Причината е опасността от разпространение на коронавирус сред депутатите. От БСП определиха решението като абдикация на Народното събрание и компрометиране на демокрацията.

"Искам да попитам БСП, когато има извънредни парламентарни избори и няма парламент няколко месеца, защо тогава не е застрашена демокрацията?! Сега се предвижда да се заседава само по важни неща, касаещи ситуацията в страната. От страна на БСП слушаме непрекъснато пледоарии, без нещо съществено. Всички народни представители са застрашени да попаднат под карантина, ако само един се разболее", коментира депутатът и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че парламентът може да заседава в понеделник и вторник, за да навакса с пропуснатите сесии. Няма абдикация от парламентаризма. От БСП целят да всеят паника и да трупат дивиденти, категоричен бе Ангелов.

Депутатът заяви, че със сигурност ще има актуализация на бюджета и трябва много да се подходи към всякакви разходи. По думите му кризата ще се засили в следващите месеци и не трябва веднага държавата да даде каквото има.

"Нинова единствено цели да се хареса на пенсионерите, но по никакъв начин не защитава техните интереси. Коалиционният съвет преди месец се договори минималната пенсия да бъде повишена на 300 лева", посочи още Ангелов в "България сутрин".

От ВМРО искат месец след извънредното положение да бъдат гарантирани вноските по кредите на гражданите. Предложили са да бъде осигурена държавна помощ за туристическия бранш.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК