fallback

Българинът нямал манталитета да поддържа газовата си уредба

Пътните полицаи ще следят за нарушители до края на седмицата

21.02.2020 | 09:57 Автор: Ралица Братанова

Акция срещу водачите на автомобили с нерегистрирани газови уредби. Ще бъдат санкционирани тези, които не са вписали в талоните си, че са преправили колата си на газ. Глобата за нарушителите е 150 лв.

"Всеки автомобил, който има газова уредба, минава технически преглед. Това е годишната проверка. Когато се поставя газова уредба, вече се издават протоколи за всички новопоставени системи, които се издават от сервизи, въз основа на които клиентите могат да си узаконят системите в пунктове на ГТП", обясни собственикът на сервиз за поставяне на газови уредби Димчо Йорданов в "България сутрин".

Той коментира, че най-честите неизправности, които се констатират в автосервизите, са свързани с използване на газови бутилки, които са с изтекъл срок на годност.

По думите му българинът няма този манталитет да поддържа газовата си уредба. 

"Всяка бутилка има срок на годност 10 години и трябва да бъде подменена с нова. Не е толкова опасно, но трябва да се спазват законите, за да не става опасно. Клиентите не обръщат особено внимание на системите, след като ги монтират един път и след години има маркучи, които се пропукват", каза още Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

И призова всички шофьори, които имат газови уредби, да си поддържат системите, за да нямат проблеми.

Вижте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback