България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Обявиха кастинг за новия български филм "Случаят Тесла"

Търсят се деца между 10-12 години, както и еднояйчни близнаци

07.02.2020 | 10:41 Редактор: Искра Ангелова
Обявиха кастинг за новия български филм

Режисьорът Андрей Хадживасилев обяви кастинг за новия си проект "Случаят Тесла", който е продължение на "Случая Кюри".

"Новият филм е свързан логически с предишния, но може да бъде гледан и от хора, които не са гледали първата част. Главният герой Тони в предишния филм беше вдъхновен от Мария Кюри, а сега се занимава със своя уред за синтез на безжично електрическо. Заради това филмът се казва "Случаят Тесла".

Нови предизвикателства очакват героите, както и зрителите. На големия екран ще станем свидетели и на първите любовни трепети при малките.

"Основните персонажи са същите, но има и кастинг за деца. Всеки, който се интересува, може да види във Facebook на страницата "Случаят Тесла" как точно да подаде своята кандидатура", каза още режисьорът.

Търсят се деца между 10-12 години, както и еднояйчни близнаци. Важно е също така да не се страхуват от вълк, защото във филма той ще бъде истински.

"Имаме много нови роли - скаути, ученици. Хубавото е, когато се снима с деца, че повечето деца играят много натурално и от сърце, не се притесняват от камерата. Моят подход е че всичко минава като една игра", допълни Андрей Хадживасилев.

Филмът "Случаят Кюри" пожъна огромен успех в Южна Корея, Армения, Еквадор и Индия.

"Детският жанр е много важен, защото така възпитаваме децата с любов към седмото изкуство. Филмите са не само метод, с който разнообразяваме децата, но и даваме важни образователни послания, какъвто е лайтмотивът в "Тесла". Искам да представя науката по позитивен начин и така да ги запаля", каза още Хадживасилев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК