България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кино "Люмиер" представя най-доброто от киноадаптациите на мюзикъли

"Ах, този мюзикъл" ще се проведе между 27 януари и 4 февруари

27.01.2020 | 10:10 Редактор: Тодор Петров

Жанрът мюзикъл предполага хора с комплексни умения в музиката, танца и театъра, а произведнията често продължават своя живот на киноекрана. От 27 януари до 4 февруари "Ах, този мюзикъл" представя в тематична седмица най-доброто от киноадаптациите на мюзикъли.
 

ова е ексклузивно събитие, то ще се случи в кино "Люмиер". "Кабаре" е безспорният шедьовър, с който искаме да започнем. Зрителите, които само са чували за "Кабаре", ще преоткрият този филм", посочи филмовият програматор Владимир Трифонов в студиото на "България сутрин".

Зрителите ще могат да се насладят още на "Исус Христос суперзвезда", "Брилянтин", "Ах, този джаз, "Блус брадърс" и "Котките"

"Факт е, че мюзикълите са неглижиран жанр, но за мен това е съвършеният жанр. Постига въодушевяваща емоция, зрителят излиза окрилен и си тананика песните. "Ла ла ленд" постави началото на новата вълна в мюзикълите. "Котките" продължава успешно, това е една много добра екранизация. Надявам се, че публиката тепърва ще го преоткрива", каза още Трифонов за Bulgaria ON AIR.

Вижте още по темата във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК