fallback

Фурор за българските бойни спортове и големи очаквания за 2020 г.

Петото издание на SENSHI ще се проведе на 22 февруари

02.01.2020 | 09:56 Автор: Кристина Крумова

Българските бойни спортове изпратиха изключително успешна година с повече от 300 медала във всички дисциплини. Наред с това бяха проведени 4 галавечери с името SENSHI, които събраха елитни състезатели от цял свят.

За успехите на българските спортисти през 2019 г. и това, което предстои през 2020 г., разказа редакторът във водещия сайт за бойни спортове boec.bg Борис Тонев в студиото на "България сутрин".

"През тази година жените показаха, че българските дами са много силни в света. Цели четири представителки на бойните спортове видяхме в "Спортист на годината", коментира Тонев.

Тайбе Юсеин стана европейска шампионка и втора на световното първенство. Мария Оряшкова спечели пета световна титла в самбото. Албена Ситнилска спечели поредна титла. Това са само част от успехите на българките.

"Те тренират с най-добрите в България и дадоха заявка за едни изключително добри резултати през 2020 г. на професионалната кикбокс сцена. Албена Ситнилска спечели всичко, което можеше да се спечели през 2019 г. и тя ще атакува ринга в стил К1 през следващата година. Теодора Кирилова стана световен шампион по муай тай. И Теодора, и Албена нямат загуба през тази година", допълни Тонев.

Кирилова постигна и исторически успех над непобеждавана до момента състезателка от Русия по време на дебюта си на SENSHI.  

Тонев разказа и за безпрецедентния успех на веригата галавечери. "Състезатели от над 16 държави дойдоха да премерят сили в четирите издания на SENSHI, има интерес от чуждестранни медии, които отразяват събитията", добави той..  

"Такива събития са един сериозен тест за всеки представител на ударните спортове и видяхме, че има бъдеще за такива събития в България", каза Борис Тонев пред Bulgaria ON AIR.

Петата гала вечер на SENSHI ще се проведе във Варна на 22 февруари.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

fallback
Още от България сутрин
fallback