България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Фурор за българските бойни спортове и големи очаквания за 2020 г.

Петото издание на SENSHI ще се проведе на 22 февруари

02.01.2020 | 09:56 Редактор: Кристина Крумова

Българските бойни спортове изпратиха изключително успешна година с повече от 300 медала във всички дисциплини. Наред с това бяха проведени 4 галавечери с името SENSHI, които събраха елитни състезатели от цял свят.

За успехите на българските спортисти през 2019 г. и това, което предстои през 2020 г., разказа редакторът във водещия сайт за бойни спортове boec.bg Борис Тонев в студиото на "България сутрин".

"През тази година жените показаха, че българските дами са много силни в света. Цели четири представителки на бойните спортове видяхме в "Спортист на годината", коментира Тонев.

Тайбе Юсеин стана европейска шампионка и втора на световното първенство. Мария Оряшкова спечели пета световна титла в самбото. Албена Ситнилска спечели поредна титла. Това са само част от успехите на българките.

"Те тренират с най-добрите в България и дадоха заявка за едни изключително добри резултати през 2020 г. на професионалната кикбокс сцена. Албена Ситнилска спечели всичко, което можеше да се спечели през 2019 г. и тя ще атакува ринга в стил К1 през следващата година. Теодора Кирилова стана световен шампион по муай тай. И Теодора, и Албена нямат загуба през тази година", допълни Тонев.

Кирилова постигна и исторически успех над непобеждавана до момента състезателка от Русия по време на дебюта си на SENSHI.  

Тонев разказа и за безпрецедентния успех на веригата галавечери. "Състезатели от над 16 държави дойдоха да премерят сили в четирите издания на SENSHI, има интерес от чуждестранни медии, които отразяват събитията", добави той..  

"Такива събития са един сериозен тест за всеки представител на ударните спортове и видяхме, че има бъдеще за такива събития в България", каза Борис Тонев пред Bulgaria ON AIR.

Петата гала вечер на SENSHI ще се проведе във Варна на 22 февруари.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК