fallback

"Песента на ветровете" - необикновен мултимедиен концерт

Говори авторът му - композиторът Петър Дундаков

20.12.2019 | 10:10 Автор: Тодор Петров

На 23 декември от 19 часа около НДК в театър Азарян ще задуха необикновен вятър - този на спектакъла "Песента на ветровете". Той представлява богата палитра от класическа музика, джаз, фолклор, театрални и филмови мелодии. Необикновеният мултимедиен концерт е дело на композитора Петър Дундаков.

"Това е авторски спектакъл, но в него има неща, които са част от световната музикална традиция. Има много неща, които са обединени от една идея - метафората на вятъра. С тази метафора ме свързват подвижните граници и логиката на живота, че нещо идва, завърта се и отминава. Вятърът е с подвижни граници и в него има живот. Работя в много различни коридори на музиката", сподели Петър Дундаков в "България сутрин".

В спектакъла ще вземат участие известни музиканти от много различни стилове в музиката. От богатата палитра Дундаков успява да създаде нещо хомогенно. Според него публиката по цял свят се среща с много различни музики и търсенето на хомогенност на тези музики е стремеж на всеки един човек.

Концертът ще съдържа много мултимедия, която се съчетава с музиката. А Петър Дундаков вярва, че това ще бъде изключително преживяване за всички, които се интересуват от съвременно изкуство и хубава музика.

"Авторът трябва да слуша вътрешния си глас. С каквото и да съм се занимавал, знам че единственото нещо, което трябва да пазя, е да слушам вътрешния си глас. Тогава и самата музика се оказва успешна, защото комуникираш през това какво ще кажеш на човека отсреща", каза още композиторът пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback