Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Сатирата поставя спектакъл по филма "Телевизионна мрежа"

Режисьорът Андрей Аврамов и директора на театъра Калин Сърменов с подробности за представлението

17.12.2019 | 22:26 Редактор: Ралица Братанова

Сатирата поставя театрален спектакъл по кинохита "Телевизионна мрежа".

"Този проект има давност 2 години, откакто го замислихме. Все се готвим, готвим. Мисля, че си заслужава усилието, дано и зрителите го оценят", обясни режисьорът Андрей Аврамов в "Денят ON AIR".

По думите на директора на театъра Калин Сърменов борбата за рейтинг и за това по някакъв начин медиите да манипулират хората продължава и тази тема няма как да свърши.

"Това е хубавото в този материал, че дава възможност да го преведеш на съвременния език. В тези клещи, в които сме поставени, на медиите и облъчването с интернет, темата е как оцеляват чувствата, до каква степен има морал, до каква степен това съсипва твоя живот", обясни  той пред Bulgaria ON AIR.

Аврамов сподели, че публиката ще се разпознае в плоскостта, в която авторът е поставил нещата - че медиите в известен смисъл ни лишават от чувствителност. 

"Неща, които са ужасни сами по себе си - ние ставаме равнодушни към тях. Това е тревогата на автора, това е и нашата тревога", посочи още режисьорът.

В спектакъла участват Малин Кръстев, Калин Сърменов, Стефания Кочева, Явор Борисов, Силвия Лулчева и други. Сценограф е Антония Попова.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК