България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Укрепване на строеж в кв. "Манастирски ливади" се срути

Районът вече е обезопасен, няма материални щети

12.12.2019 | 10:55 Редактор: Ралица Братанова

Свлачище и срутване на улица в столичния кв. "Манастариски ливади" тази сутрин, след като падна укрепване на строеж в района.

Коли са били в опасност от пропадане в изкопа, а улиците в квартала бяха блокирани.

Улицата вече е обезопасена, няма опасност за живущите и автомобилите им.

"Рано сутринта получихме сигнал за паднала обезопасителна стена. Предполага се, че е заради теч на ВиК мрежата или заради проблем с високите подпочвените води. Няма материални щети за хората. Водата е спряна от сутринта от ВиК, но това бързо ще бъде оправено", коментира зам.-кметът на район "Триадица" Христо Вълчанов в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR той обясни, че до края на деня във всички домакинства ще има вода, ток също има, спряно е само уличното осветление.

"Информирани са институциите, ще дойдат, ще направят изследване за това какво се е случило. Всяка фирма, която строи тук, има нужните разрешителни.

От ДНСК правят проверка по случая. 

След проверката на Регионална дирекция "Строителен контрол" стана ясно, че ще бъдат наложени санкции на фирмата строител, както и на фирмата, осъществяваща контрола на обекта. Временно строителството е спряно до обезопасяването на строителната площадка.

Репортаж на Сергей Тодоров!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК