България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Медици от "Александровска": Пълна разруха, лъжат ни, гаврят се с нас

Излизат на нов протест, дадоха срок до 5 декември нещата да се променят

29.11.2019 | 09:27 Редактор: Тодор Петров

Медиците от "Александровска болница" се подготвят за пореден протест. Пред екип на Bulgaria ON AIR те заявиха, че се чувстват излъгани и са демотивирани да работят.

"Пълна липса на интерес от страна на ръководството на болницата да се решат проблемите. След като министър Ананиев обеща поредните виртуални милиони, в случая 8 за ремонт, не получихме никакви доказателства, че имаме право като синдикат да ги получим. Директорът твърди, че парите са получени, но нямаме абсолютно никави доказателства", обясни  д-р Андрей Коцев, който е и председател на Организацията на здравните работници в синдикат "Защита".

"Разрухата е пълна! Падат мазилки, щеше да умре човек на 18 август. Писали сме писма, никаква реакция. Срамно е тук да се обучават български и чуждестранни студенти, да се лекуват български граждани. Изглежда някой иска да затрие държавното здравеопазване, но нека да имат смелостта да излязат и да го кажат", настоя д-р Коцев в ефира на "България сутрин".

И добави, че цяла година сключват Колективен трудов договор. Стиснали са си ръцете за 22% увеличение на заплатите, но от два месеца не се разписва споразумението.

"Защото трябвало да го парафира мислителят на методики - г-н Кирил Ананиев", отбеляза възмутеният д-р Коцев.

"Размотават ни,шикалкавят и се гаврят с нас! Затова персоналът ще излезе на протест, настоя той.

Има клиники в трагично състояние, потвърди твърденията му лаборантка от "Александровска болница". По думите ѝ наболял проблем са и унизително ниските заплати. Медиците се надяват най-накрая този проблем да бъде решен.

Служителите в болницата обявиха, че дават срок до 5 декември да бъде разписан Колективният трудов договор. Ако дотогава няма резултат, те започват безсрочна гладна стачка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК