България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ужасяваща мизерия! Лекари от "Александровска" болница на протест

Преди дни се срути покривът на Клиниката по алергология

06.11.2019 | 09:20 Редактор: Василена Василева

Ужасяващи условия на труд и мизерия в помещенията за лечение на пациенти. Медици от "Александровска" болница в София излизат на протест. Лекарите припомнят, че преди дни се стигна дори до срутване на покрива на Клиниката по алергология. 

"Не вярваме на "Министерството на лъжата". Достатъчно се наслушахме на празни обещания. Протест ще има!". Това заяви председателят на синдикат "Защита" д-р Андрей Коцев пред Bulgaria ON AIR.

Медиците твърдят, че въпреки настояването им за незабавно отпускане на финансови средства за възстановяване на рухналия покрив и ремонтните дейности, както и възстановяването на останалите сгради и помещения в университетската болница, безхаберното отношение на министерството продължавало.

"Многократно с писма информирахме Министерството на здравеопазването за лошите условия на труд и лечение на пациентите в редица помещения и сгради в лечебното заведение. Хвърлят се само празни обещания за стотици милиони левове, които обаче не е ясно кога и дали изобщо ще бъдат отпуснати. А напът са да рухнат още няколко клиники, което може и да доведе до преустановяване на дейността на болницата", коментира още Коцев.

"Това неглижиране на проблемите от страна на принципала в една от най-големите държавни университетски болници принуждава работещите, подкрепени от пациенти и студенти, да предприемат крайни действия. Започваме ежедневни протестни действия, в това число и гражданско неподчинение", допълни още медикът.

И подчерта, че ако исканията им не бъдат удовлетворени, демонстрациите ще продължат.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК