България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Дъждът продължава, на места ще преминава в сняг

Минималните температури през днешния ден ще са предимно между 2° и 7°

27.11.2019 | 08:05 Редактор: Василена Василева

Разкъсвания на облачността ще има в сутрешните часове. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°. През деня югозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от североизток, а с него ще започне да прониква студен въздух. Около обяд валежите от запад ще се активизират, вечерта и през нощта срещу сряда в югоизточната половина на страната ще са интензивни. Максималните температури в Северна България ще са между 3° и 8°, в Южна - между 9° и 14°, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. По-късно следобед ще започнат валежи от дъжд, които вечерта и през нощта срещу сряда ще се усилят. Ще духа североизточен вятър, до обяд ще е слаб, след което ще се усилва. Максималните температури ще са от 7-8° в крайните северни, до 15-16° в крайните южни райони. Температурата на морската вода е 10-12°.

В средата на седмицата температурите бързо ще се понижат, като в по-голямата част от страната и дневните ще остават отрицателни. 

В сряда валежите ще продължат, като със студеното нахлуване в повечето райони на Южна България дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Временно по-интензивни ще са валежите в Северна България, ще се образува снежна покривка. Ще бъде и доста ветровито, ще има условия за виелици и навявания, особено в североизточните райони и по високопланинските проходи. 

През нощта срещу четвъртък повече ще са валежите в Южна България, почти навсякъде - от сняг. В четвъртък и петък валежите ще са слаби, през първия ден главно в Предбалкана и в Южна България, втория - в източната половина от страната. По-късно през деня в петък от югозапад облачността ще се разкъса.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК