България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

4 осемхилядника за един сезон! Скатов тръгва на турне в страната

Трябва да пазим природата, настоя алпинистът

18.11.2019 | 11:49 Редактор: Стефанка Митева

За изкачването на 4 осемхилядника в рамките на един сезон, предстоящите пътувания и срещи в страната с почитатели, както и плановете за 2020 година говори алпинистът Атанас Скатов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Скатов ще посети 12 български града, за да се срещне с хора и да разкаже за своите приключения. Първата среща е в София в Дома на киното на 3 декември от 19 часа.

"Трябва да пазим природата. 11 хил. учени са написали 130 хил. страници доклад за затоплянето на нашата планета. Една от мерките е да намалим консумацията на животинска храна, защото по този начин пазим планетата", каза алпинистът в "България сутрин".

Той допълни, че засаждането на повече дървета охлажда климата, а чрез изолирането на жилището, за да не се губи топлина, също можем да сме полезни на природата.

Скатов е на "растителна диета" но споделя, че понякога също изпитва липса на енергия.

"Има различни периоди, в които не се чувствам толкова силен, особено по време на експедиция или след нея. След това започвам да се възстановявам", разкри той за недостатъците на своя режим.

През 2020 година се очаква Атанас Скатов да изкачи още 4 осемхилядника, за които той трябва да се подготви физически и финансово. 

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК