Есенни температури през седмицата и сняг в планините

Заоблачава се, на места ще има валежи

18.11.2019 | 08:10 Редактор: Кристина Крумова

През следващите 2-3 дни се очаква нарастване на броя на активността на циклоните в Средиземно море, носейки много дъжд над Италия и голяма част от Балканите. 

У нас днес минималните температури в населените маста ще бъдат от 10 до 15 градуса. От юг облаците ще се увеличават и преди обед в югозападните райони ще завали. Следобед краткотрайни валежи ще има в Родопите, а през нощта и в района на Добруджа. 

Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Вятърът ще бъде слаб от югоизток. Максималните температури ще са от 13 до 19 градуса, в югоизточните райони - до 20-21. Над планините ще бъде ветровито и с разкъсана облачност - преди обед значителна над Рила и Пирин, а следобед над Родопите и Централна Стара планина. Ще превали дъжд, над 2300 м и сняг. Температурата на височина 2500 м ще достига 1 градус, а на 1500 м около 8-9.

Във вторник временно облаците над западните райони ще се разкъсат. През нощта от югозапад ще се заоблачи отново и около Сандански и Гоце Делчев слабо ще превали.

В сряда над страната ще премине слабо изразен студен атмосферен фронт. През деня в западните райони ще превали, а през нощта валежи се очакват и по Черноморието. 

В четвъртък в Централна България ще има слънце, а в Добруджа и северозападните части от страната ще превали. В последния работен ден облачността ще се задържи значителна, с по-плътни облаци над югоизточните райони, където е възможно да преръмява. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК