България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

300 000 лв трябват за ремонт на АГ отделението в Пернишката болница

Ремонт там не е правен близо 40 г.

14.11.2019 | 09:59 Редактор: Юлия Христова

40 години АГ отделението в многопрофилната болница в Перник не е ремонтирано. Въпреки усилията на персонала да поддържа базата се налага майките да раждат в мизерни условия. Именно това кара две от тях да започнат кампания за набиране на средства за модернизиране на отделението. Инициатори са Венеция Данаилова и Катрин Богданова. 

"Около 250-300 хил. лева са нужни за ремонт. Тук съм от 30 г., а такъв не е правен явно по финансова причина. Този, който е нужен, би струвал много пари. Болниците си финансират от пътеките, а парите отиват за заплати, храна - явно с това финансиране е трудно да остане нещо за ремонт", посочи за "България сутрин" д-р Ивайло Лазов, шеф на отделението.

По думите му работещите там знаят 2 и 200, независимо от условията, нямало инфекции и дезинфекцията е на ниво. 

"Няма толкова много оплаквания от пациентите, грижим се добре за тях. Ако това ни демотивира, отдавна да не сме тук", посочи лекарят. 

"Перничани са хора с огромни сърца, скоро ще открием дарителска сметка. Организираме и благотворителен коледен концерт на 13 декември от 19ч. Средствата ще са за  отделението", посочиха организаторите на кампанията. 

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК