България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Фотографски проект изкарва кърменето "На светло"

Шестима фотографи и над 50 майки създават фотосесии, за да покажат, че една майка е майка навсякъде

13.11.2019 | 10:40 Редактор: Ралица Братанова

Фотографският проект "На светло" има за цел да напомни на хората, че една майка е майка навсякъде. В основата му стои факта, че много майки се срамуват на кърмят навън.

Шестима фотографи и над 50 участнички създават фотосесии на ключови точки в София и целят да популяризират и подкрепят кърменето на обществени места.

"Решихме да повторим този проект, защото е важно постоянно да има гласност и хората да обръщат внимание на тези елементи на майчинството - те не са срамни. Повече майки трябва да намират кураж. Мислим си, че чрез нашия проект това се получава", сподели фотографът Калина Серафимова в "България сутрин".

Фотографът Ренита Костадинова допълни, че за съжаление кърменето навън все още е табу и доста хора подхождат негативно към него. Според нея това е нещо, което не трябва да притеснява, когото и да е било.

"Нашите гърди не са сексуален обект. Не трябва да ги използваме само за това. Те са най-вече, за да храним децата си. Трябва фокусът на една майка да бъде детето, а не това - какво ще кажат останалите за нея", коментира една от майките, участвали в проекта пред Bulgaria ON AIR.

Фотографите отбелязаха, че все повече жени са имали желание да се включат в "На светло", а от друга страна и хората са започнали да го приемат по-добре.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК