България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Румен Христов: И аз спирам да наричам доскорошните си колеги "десни"

Според него картата на България останала синя и БСП не е алтернатива

07.11.2019 | 21:20 Редактор: Ивет Арабова

"Аз също спирам да наричам доскорошните си колеги "десни". Освен личностните различия между нас, явно има и идеологически. Имаше гласове, които отидоха за Манолова, от "Демократична България", каза в студиото на "Денят ON AIR" лидерът на СДС Румен Христов.

Според него всички десни можеха да бъдат заедно на изборите и да постигнат по-големи успехи.

"Когато нямаш алтернатива, не бива да подкрепяш БСП. Днес имаше среща с кметове, които победиха, затова Борисов беше благосклонен. Когато някой загуби, най-лесно е да оспори изборите", коментира още лидерът на СДС.

По думите на Христов твърдението, че Фандъкова е избрана с ромски гласове, не отговаря на истината.

"Нашият принос в София е около 25 000 гласа. Вярно е, че ГЕРБ направи много и за ромите. Равносметката след изборите е, че "десницата" е силна, картата на България остана синя и БСП не е алтернатива", заяви Румен Христов. 

Мнението му е, че не е лошо наличието на квадратчето "Не подкрепям никого" в бюлетините.

"БСП е вторият политически субект в България, те имат представители във всяка секция. Да се каже, че протоколите са написани в някакво мазе, не е вярно. България вече има други приоритети, хората не са толкова политизирани. Трябва да се работи избирателната активност да бъде повишена", отсече лидерът на СДС в ефира на Bulgaria ON AIR. 

Той заяви, че икономическото положение на България при започването на Прехода е било много тежко и това е дало голям отпечатък върху развитието на страната.

"Бюджет 2020 е изпълним и балансиран. Приходите и разходите се зануляват и нямаме дефицит. В средносрочната програма също се залага такъв балансиран бюджет. Трябва да не трупаме дългове и да търсим буфери, защото е възможна икономическа криза. В последните 5-6 години има увеличение на бюджета за здравеопазване, а медиците не са доволни. Има нужда от реформи в здравната система", коментира Румен Христов.

Вижте видеото с целия разговор с Румен Христов!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК